torsdag 3 februari 2011

Hemmagjord müsli

Den här müslin fick jag smaka hemma hos min gudmor, och gissa om jag blev förälskad i första stund?? Jag var tvungen att be om receptet omedelbart och gjorde den själv hemma samma vecka. Den är (precis som de flesta andra recept här) jättelätt att göra. Passar utmärkt som den är eller tillsammans med andra flingor etc. Såhär gör du:

Hemmagjord müsli
6 dl rågflingor
2 dl vetekli
2 dl vetegroddar
1 dl linfrön
2 dl solrosfrön
2 dl hasselnötter eller mandlar
½ dl fruktsocker
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Hacka nötterna/mandlarna (funkar även att mixa i en mixer, dock blir de väldigt välmalda om du gör för mycket...) och blanda i en skål tillsammans med övriga ingredienser.
  • Strö ut allt i en långpanna och duscha lätt med en blomsterspruta eller stänk med blöta händer. Blanda runt lite.
  • Rosta i ugnen i 10-15 minuter

Färdigt!

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar