måndag 20 december 2010

Kakor med Nonstop

Sådär, då var julens kakor gjorda. Och det blev verkligen tillräckligt... Tänkte att jag skulle göra så vi har och dessutom kan ge bort så jag körde dubbel sats, men det visade sig bli lite väl mycket kanske - åtta plåtar med 16 kakor på varje! Jaja, nu har vi så det räcker till och blir över. Det var i alla fall ett relativt enkelt recept och kakorna blev supergoda. Perfekt tilltugg på julfikan.
Y Nonstopkakor Y
200 g smör
3/4 dl socker
4 1/2 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
6 1/2 dl havregryn
Ca 2 dl nonstop

Blanda smör, socker, farinsocker och vaniljsocker. Vispa upp äggen lätt och blanda i. Blanda mjöl, salt och bikarbonat för sig och rör i smeten. Blanda i havregryn och sist nonstop. Man kan hacka nonstopen först om man vill att degen ska bli lättare att knåda ihop, men det blir finast om man låter dem vara hela. Rulla smeten till bollar och platta ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10 minuter i 220 grader. Lycka till!
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar