Såhär gör du:
Y 250 g mandlar (ej skalade)
Y ca 3 dl strösocker
Y 3/4 dl vatten
Blanda allt i en kastrull och sätt på hög värme så att det kokar upp och börjar bubbla. Rör ofta med en gaffel! Sänk sedan värmen och koka tills vattnet har ångats bort. Efter ett tag kommer sockret att kristallisera sig igen, alltså att det kommer bli till sin ursprungliga, torra form. Ha kvar kastrullen på plattan, fortsätt röra, sockret kommer nu smälta och bli mörkbrunt. När det är smält och lagt sig (lite klumpigt) runt madlarna häller du upp dem på ett bakplåtspapper och petar isär dem så att de inte klumpar ihop. Jag använde två gaflflar vilket funkade bra. Tänk på att sockret stelnar ganska fort så det kan bli svårt att få isär de sista! Nu har du det perfekta julgodiset att bjuda nära och kära på när de kommer på besök, eller varför inte ge bort som en gå-bort-present?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar